Lajme

Lajmet më të fundit për fëmijët që ne ndihmojmë dhe ngjarjet në Shqipëri

Në këtë ditë lartësojmë potencialin e të rinjve tanë si promovues të paqes, dhe angazhohemi për të krijuar mundësi për zhvillimin e aftësive që kanë, në shërbim të adresimit të sfidave drejt një të ardhme të qendrueshme. Në Kukës dhe në Dibër, grupet rinore të angazhuar me projektin “Të Rinjtë, Të…
Njëzet fëmijë të talentuar dhe energjik të njësisë administrative Shupenzë (Bashkia Bulqizë) u angazhuan në kampin veror “Bletëzat” të organizuar përgjatë kësaj jave nga stafi i Terre des hommes në Qendrën Komunitare Multifunksionale Bulqizë. Përmes metodologjisë “Lëvizje, Lojra, dhe Sport” të…
Në zemër të Bulqizës u zhvillua një trajnim që synon të sjellë iniciativa transformuese për të formësuar të ardhmen e të rinjve të këtij qyteti. Nëpërmjet metodologjisë "Ti Krijon", të zbatuar ekskluzivisht nga Terre des hommes, të rinjve në Bulqizë po u jepen mjetet dhe mundësitë për t'u bërë…
Në tjetër hap i rëndësishëm është ndërmarrë në drejtim të përmirësimit të qasjes së sistemit të drejtësisë për trajtimin e rasteve që përfshijnë të mitur, viktima të dhunës dhe abuzimit seksual. Terre des hommes Shqipëri përfundoi së fundmi një sesion trajnimi gjithëpërfshirës në Vlorë. Kjo nismë u…
Në përpjekje për të përmirësuar trajtimin nga drejtësia të të miturve, viktima të abuzimit, Terre des hommes, në bashkëpunim me Prokurorinë e Përgjithshme, ka zhvilluar me sukses një tjetër sesion trajnimi për profesionistët e drejtësisë në Shkodër. Kjo nismë është pjesë e projektit "Të Rinjtë, Të…
Jemi entuziastë që të rinjtë tanë të angazhuar në projektin “Të Rinjtë, Të Drejtat dhe Drejtësia” me financim të Agjencisë Austriake për Zhvillim dhe ADC në Shqipëri, u përfshinë në një seri aktivitetesh të zhvilluara në Elbasan dhe Cërrik javën që lamë pas, duke dhënë mesazhet e tyre kundër…