Copëza nga shtypi

Këtu mund të gjeni lidhje me artikujt dhe daljet në media në lidhje me veprimtarinë e Terre des hommes në Shqipëri

Në studion e emisionit të mëngjesit të A2CNN bashkë me Aulona Mingën dhe Drini Zeqon, Anisa Alla, një nga 23 të rinjtë bashkëkërkues të Studimit Kombëtar mbi Angazhimin dhe Përfshirjen e të Rinjve dhe Dr.Olta Qejvani, ekspertja që ka ndjekur të rinjtë në procesin kërkimor, folën bashkë mbi gjetjet…
Për herë të parë që prej prezencës sonë 30 vjeçare në Shqipëri, përpiqemi të fiksojmë në celuloid disa nga momentet kryesore ndër vite, bashkë me sfidat që i kanë dhënë formë misionit tonë në mbrojtje të fëmijëve. I gjithë rrugëtimi është parë në këndvështrimin e ish-pjesëtarëve ndër vite të…
“Kur kemi filluar punën në këtë fushë, nuk shiheshin migrantët e rikthyer si një target grup që do të kishin nevojë për mbështetje, që gjithçka në jetën e tyre kishte ndryshuar dhe aq më shumë nuk kishte ndërgjegjësim se kishte shumë grupe vulnerabël dhe persona vulnerabël midis personave që kishin…
Rezultatet e punës së bërë ndër vite në zbatim të projektit “Ri-Integrimi i Qendrueshëm Socio-Ekonomik i Migrantëve të Kthyer” ishin në vëmendje te emisionit “Mirëmëngjes Shqipëri” në Radio Televizionin Publik Shqiptar ku ishin ftuar përfaqësues të skuadrës së Terre des hommes, drejtore e Zyrës…
Në përmbyllje të projektit “Ri-Integrimi i Qendrueshëm Socio-Ekonomik i Migrantëve të Kthyer” të financuar nga GIZ Albania, nëpërmjet programit “Migracion për Zhvillim” DIMAK Albania, Terre des hommes ka prezantuar punën e bërë ndër vite mbështetur në tri aspektet kryesore të ndërhyrjes, më…
Zëri i Amerikës i ka kushtuar një reportazh fenomenit të të miturve të pashoqëruar azilkërkues në vendet e BE-së duke u fokusuar në punën që bëjnë autoritetet shqiptare dhe analizën e studiuesve mbi zhvillimet shoqërore të 10 viteve te fundit. Në këtë reportazh, Terre des hommes si një nga aktorët…