Njihuni me Inisiativën e Gjelbër të të Rinjve të Cërrikut

Njihuni me Inisiativën e Gjelbër të të Rinjve të Cërrikut

Ky është grupi rinor më miqësor ndaj mjedisit që vendosi të ndërmarrë këtë nismë në zemër të qytetit, për të qenë të gjithë dëshmimtarë të ndryshimit që mund të sjellë gjenerata e re.

Nën moton “Mbill dhe ti një pemë” ky aktivitet i identifikuar, gjatë procesit “Ti Krijon”, si sfidë nga të rinjtë e angazhuar me projektin “Të rinjtë, Të Drejtat dhe Drejtësia” me financim të Agjencisë Austriake për Zhvillim dhe ADC në Shqipëri bëri bashkë kryetarin e bashkisë, z.Andis Salla, Zyrën Vendore Arsimore, nxënës, mësues dhe qytetarë. 

Një nga të rintjë e grupit, Rea, përcolli këtë mësazh:
“Çdo pemë e mbjellë sot është një hap i vogël drejt një të ardhme më të gjelbër dhe një planeti më të shëndetshëm”

Mesazhe të tilla të rinjtë i shprehën jo vetëm përmes pikturave gjatë një takimi të zhvilluar në mjediset e qendrës kulturore, por edhe përmes mbjelljes së fidanëve në parkun e qytetit, duke treguar se ky brez nuk flet vetëm për ndryshim por edhe kontribuon aktivisht për të.